Különleges musical nézői lehetnek a debreceniek

Közzététel dátuma:2019-02-20

Debrecen – A párizsi Notre-Dame rendezője egy fiatal tehetség, aki korábban a Rómeó és Júliát vitte színre sajátos átiratban.

Folytatódik a Páholy Ifjúsági Színház előadásainak sorozata. A párizsi Notre-Dame lesz a társulat első nagy, egész estés musical előadása, melyben közreműködnek a ZeneTheatrum SzíniTanoda növendékei, a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnázium és a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának magánének tanszakos hallgatói. A főbb szerepeket a Páholy Ifjúsági Színház tagjai éneklik, de olyan profi színészek-énekesek is feltűnnek a színpadon, mint Balog Janó – akit a 2018-as X-Faktorból ismerhet a közönség – és Csáki Szabolcs, mellettük pedig tűzzsonglőrök is emelik az előadás fényét.

A musical rendezője Csáki Bendedek, aki nem esett messze attól a bizonyos fától: szüleihez (Végh Veronika színházi producerhez és Csáki Szabolcs színész-rendezőhöz hasonlóan) őt is megérintette a világot jelentő deszkák varázsa. Korábban a William Shakespeare Rómeó és Júliája nyomán született Júlia című játékot vitte színre nagy sikerrel, mely a X. Tadeusz Kantor Nemzetközi Színházi Fesztiválon elnyerte a Legjobb Rendezés díját.

Ez az előadás nem a Disney féle Notre-Dame-i toronyőr változat. Ebben a Victor Hugo világhírű regényéből készült musicalben a szerelem, a gyűlölet, az idegenekkel való harc is megmutatkozik, ami egészen ‘maivá’, aktuálissá teszi az előadást.

A 12 éves kor felettieknek ajánlott előadást a debreceniek egyetlen alkalommal láthatják: március 2-án, szombaton 19 órától a Vasutas Egyetértés Művelődési Központ színháztermében. Bővebb információ innen kérhető a jegyekkel és csoportos kedvezményekkel kapcsolatban.

Forrás: dehir.hu