Rendhagyó Kutatók Éjszakája az Agórában

Közzététel dátuma:2020-09-17

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt 2020. szeptember 25-én a Rendhagyó Kutatók Éjszakája az Agórában elnevezésű rendezvényünkre.

Az Agóra Tudományos Élményközpont idén is teret biztosít azoknak a fiatal kutatóknak és tanáraiknak, akik szívesen bemutatják a nagyközönségnek saját fejlesztéseiket, egyedi kísérleteiket, tudományterületük érdekességeit, népszerűsítve a természettudományokat. A Rendhagyó Kutatók Éjszakáján minden érdeklődő találkozhat a szabadtéri standokon bemutatott találmányokkal, emellett az Agóra munkatársai különböző ismeretterjesztő programokkal is készülnek.

A látogatók az Agóra hídján végigsétálva megismerhetik az élményközpont Naprendszer-modelljét, majd részt vehetnek egy látványos kísérleti bemutatón. Bebarangolhatják a Botanikus kertet, napnyugta után pedig távcsövön keresztül kémlelhetik a csillagokat.

Az esemény meghívója letölthető itt: Meghívó_Rendhagyó Kutatók Éjszakája az Agórában_20200925

A program a TOP-7.1.1-16-H-042-3-as számú, Innovatív kulturális programok és közösségi kezdeményezések című felhívásra benyújtott „Élményalapú, a helyi értékekre fókuszáló természettudományos ismeretterjesztő rendezvények szervezése és lebonyolítása” című pályázat keretében valósul meg.

A projekt azonosítószáma: TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-01019.