Hatalmas sikert aratott a Debreceni Népi Együttes Törökországban

Közzététel dátuma:2019-08-04

Huszonnyolc nemzet táncosai között szerezték meg a győztesnek járó aranydiplomát a világ egyik legrangosabb folklórfesztiválján, Isztambulban.

A török metropolisz elővárosában tartott 20. Uluslararasi Büyükçekmece Kültür Ve Sanat Festivali tíz napos sorozatán 28 ország mutatta be produkcióját. A nagy tradíciókra visszatekintő fesztiválon, mely két évtizedes története során hét alkalommal bizonyult a világ legjobb kulturális és művészeti fesztiváljának. Ezúttal a Kézművesek Világnapja, a Világszobrászati ​​szimpózium és a nemzetközi fotográfiai verseny és kiállítás mellett az Aranyhíd néptáncverseny előadásaival kínált változatos programot a béke és a testvériség szellemében. A hagyományos táncverseny ebben az évben a kortárs zene és tánc jegyében szerveződött.

A táncversenyen a Magyarországot képviselő, a Debreceni Népi Együttesre tánccsoportjára alapuló együttes végzett a megosztott első helyen (az orosz együttes is aranydiplomát kapott), a verseny második helyzettje Koszovó lett, míg a harmadik helyen a grúz táncosok végeztek.

A Folklórfesztiválok Magyarországi Szövetsége és a Debreceni Népi Együttes közös munkájának eredménye a törökországi siker.

(Forrás: dehir.hu)