Megjelent a TOP CLLD keretében a Turisztikai szempontból is jelentős kulturális események támogatására irányuló felhívás

Közzététel dátuma:2019-04-15

A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „TOP-7.1.1-16-H-042-6 kódszámú – Turisztikai szempontból is jelentős kulturális események támogatása” című felhívás.

A felhívás alapvető célja a turisztikai szempontból is jelentős kulturális események támogatása, amelyek egyben a város teljes lakosságának a közösséghez való tudatát is erősíti, valamint a közösséget is szervezi. Továbbá cél Debrecen helyi társadalmi együttműködés erősítésének elősegítése a társadalmi aktivitás fokozásával, a közösségek megerősítésével, szemléletformáló programokkal. A város kulturális és közösségi életének megújítása, illetve közösségfejlesztést és helyi identitástudatot elősegítő, elsődlegesen kulturális és közösségi tartalmú, a helyi közösség fejlesztését támogató stratégiák mentén.

A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 70 millió forint.

Jelen felhívásra támogatási kérelmet nyújthatnak be: egyesület, szövetség, egyházi jogi személy, alapítvány, közalapítvány, nonprofit gazdasági társaság, önkormányzati vagy többségi önkormányzati tulajdonban lévő nonprofit gazdasági társaság, egyéb jogi személyiségű nonprofit szervezet, egyéb jogi személyiség nélküli nonprofit szervezet. Jelen felhívás keretében a támogatási kérelem benyújtására konzorciumi formában nincs lehetőség.

A támogatási kérelmek benyújtására 2019. május 15-től 2020. január 31-ig van lehetőség.

A pályázati dokumentáció megtalálható és letölthető a www.clld-debrecen.hu honlap „Pályázatok” fül alatt.